Mordutredningen i Tollarp läggs ner efter att en man och ett barn hittats döda

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Avspärrningarna runt villan i Tollarp tas nu bort efter att förundersökningen om mord lagts ner. Foto: Johan Dernelius/SVT

Pappa och barn hittades döda i Tollarp – förundersökningen läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen som inleddes efter att en pappa och ett barn hittades döda i Tollarp utanför Kristianstad läggs nu ner. Ytterligare ett barn hittades skadat i bostaden.

Det var en vecka sedan polis larmades till bostaden efter att en granne slagit larm. En förundersökning inleddes gällande mord samt försök till mord. På torsdagen kom besked om att utredningen läggs ner.

– Vi har haft en genomgång och beslutat om att häva avspärrningarna och har lagt ner förundersökningen om brott, säger åklagare Pernilla Åström.

Ingen annan inblandad, enligt åklagaren

Barnet som skadats kunde förhöras av polis och det framträdde tidigt en tydlig bild av vad som hänt. Enligt åklagaren kommer det barnet att klara sig utan fysiska men.

Åklagaren bekräftar att det är pappan till barnen som hittats död. Då utredningen gällande mord och försök till mord riktats mot honom läggs den nu ner.

– Vi har fått en tillräckligt bra bild som pekar på att ingen annan varit inblandad, säger Pernilla Åström.

– Nu lägger vi locket på och låter alla inblandade ta hand om sina känslor, säger åklagaren.

I klippet nedan hör du åklagaren berätta om jobbet de gjorde innan beslutet om att lägga ner förundersökningen fattades.

Bild från misstänkta brottsplatsen i Tollarp och åklagare Pernilla Åström.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi börjar få en bild av hur det har gått till”, säger chefsåklagare Pernilla Åström, som har hand om ärendet i Tollarp. Foto: Mikael Nilsson/Åklagarkammaren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.