Foto: Johan Nilsson/TT

Många avbokar hotellnätter på Malmö Live

Uppdaterad
Publicerad

Allt fler avbokar sina hotellnätter på Malmö Live till följd av coronaviruset. Samtidigt verkar folk fortfarande vilja roa sig – restaurang- och konsertbesöken har ännu inte påverkats av oro för virusspridningen.

Malmö Live som rymmer både hotell, konsertsalar, restauranger och kongresshallar har sett olika effekter på verksamheterna till följd av oron för coronaviruset.

Hotellet på Malmö Live har märkt hur ovanligt många avbokar sina bokade nätter. Anledningen tros vara en direkt effekt av att företag har infört reserestriktioner med anledning av coronaviruset.

Coronavirus i Skåne

– Vi tror att tappet i närtid kommer vara mellan 20 och 25 procent, säger Jens Lyckman, vd för Clarion Hotel och kongress på Malmö Live.

Det var efter helgen som man började märka att det kom in en rad avbokningar. Eftersom mars är en affärsresemånad tolkar Jens Lyckman det som att det till stor del handlar om just reserestriktionerna som införts på flera arbetsplatser.

Hur tappet påverkar framför över är svårt att sia om men i Göteborg har hotell redan börjat varsla personal med anledning av coronaviruset.

Många besöker fortfarande restauranger och konserter

Däremot ser Jens Lyckman inte samma tapp i deras restaurangverksamhet.

– Där var det nästan all time high i helgen, säger Jens Lyckman.

Inte heller på konsertsidan har man märkt av något tapp på Malmö Live. Anna-Maria Havskogen, marknads- och kommunikationschef på Malmö Live Konserthus AB, meddelar att de fortfarande drar fulla hus på arrangemangen.

I Skåne har inga nya coronafall upptäcks efter helgen. Det handlar totalt om 22 smittade i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet