Ett misstänkt skarpt farligt föremål påträffades på en innergård i centrala Malmö under fredagen. Nationella bombskyddet undersökte platsen med bombrobot. Foto: Tobias Sjöstedt/SVT

Misstänkt farligt föremål i Malmö ofarligt – boende fick inrymmas

Uppdaterad
Publicerad

Polis larmades till en innergård på Södervärn på grund av ett misstänkt farligt föremål under fredagen. Strax innan klockan 17 kunde polisen meddela att föremålet var ofarligt.

– Första bedömningen är att det är skarpt men Nationella bombskyddet är på väg till platsen för att göra en bedömning, sa polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Ett område kring de berörda bostäderna spärrades av och boende fick inrymmas. Nationella bombskyddets bedömning var att föremålet var ofarligt. Det ska ha rört sig om pyroteknik.

Nationella bombskyddet

– Det påverkar inte folk som befinner sig utanför på gatan utan det är boende på tre olika gator som berörs, säger Evelina Olsson.

Rättelse: I en tidigare version stod det att det misstänkta föremålet var på Värnhem, vilket inte stämmer. Rätt område är Södervärn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nationella bombskyddet

Mer i ämnet