En polisman i militärliknande utrustning går längs en trottoar, nära en butik. I bakgrunden syns en annan person i civila kläder. Området är avspärrat med en blå och vit cordon. Atmosfären verkar vara spänd och situationen allvarlig.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tungt beväpnade poliser var på plats under morgonen i centrala Malmö efter en misstänkt skottlossning. Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna gripen efter skottlossning i centrala Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har förts till sjukhus med misstänkta skottskador. Mannen ringde själv 112 från Bergsgatan i centrala Malmö. En kvinna har blivit gripen initialt misstänkt för försök till mord.

Mannen larmade strax efter klockan sju på tisdagsmorgonen att han blivit skjuten. Mannen som är i 40-årsåldern fördes till sjukhus med en misstänkt skottskada i benet men har nu kunnat lämna sjukhuset.

– Ganska kort efter att den här mannen anträffades så kunde en kvinna gripas. Förhör kommer att hållas med henne under dagen. Därefter kommer en åklagare att ta ställning till om hon ska anhållas. Den initiala misstanken är försök till mord, säger polisens presstalesperson Nils Norling.

Polisen vill i nuläget inte kommentera den misstänkta kvinnans relation till den skottskadade mannen. Skottlossningen ska ha ägt rum inomhus.

Bergsgatan avstängd under förmiddagen

En del av Bergsgatan, mellan Friisgatan och Monbijougatan, var avstängd i båda riktningar och trafik stod stilla på båda sidor.

Vid lunchtid genomförde polisen en teknisk undersökning i en lägenhet och specialsökhund kallades till platsen.

Polisen spärrade av delar av Bergsgatan under tisdagsmorgonen. Foto: Fredrik Rubin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.