En polisman i militärliknande utrustning går längs en trottoar, nära en butik. I bakgrunden syns en annan person i civila kläder. Området är avspärrat med en blå och vit cordon. Atmosfären verkar vara spänd och situationen allvarlig.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tungt beväpnade poliser var på plats under morgonen i centrala Malmö efter en misstänkt skottlossning. Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt skjutning i centrala Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har förts till sjukhus med misstänkta skottskador. Mannen ringde själv 112 från Bergsgatan i centrala Malmö, men det är oklart var det ska ha skett.

Mannen larmade strax efter klockan sju på tisdagsmorgonen att han blivit skjuten. Mannen som är i 40-årsåldern har en misstänkt skottskada i benet och är förd till sjukhus.

– Vi söker efter en gärningsman i området, säger Filip Annas, presstalesperson på polisen.

Det är fortfarande oklart var händelsen ska ha skett. Polisen knackar dörr för att inhämta vittnesmål och kontrollerar övervakningskameror i området.

En del av Bergsgatan, mellan Friisgatan och Monbijougatan, var avstängd i båda riktningar och trafik stod stilla på båda sidor.

Vid lunchtid genomförde polisen en teknisk undersökning i en lägenhet och specialsökhund kallades till platsen.

Polisen har spärrat av delar av Bergsgatan under tisdagsmorgonen. Foto: Fredrik Rubin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.