Två poliser och en polishund vid avspärrning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från polisens insats i Osby under natten där en man i 20-årsåldern hittades med flera enheter i Osby under natten. Foto: Mikael Nilsson

Man död efter skottlossning i Osby – misstänkt tonåring gripen

Uppdaterad
Publicerad

Polis larmades till Osby under onsdagskvällen med anledning av en skottlossning. En man i 20-årsåldern anträffades och förklarades senare avliden av polis. Under natten har en tonåring gripits misstänkt för mordet.

Larmet kom in strax innan klockan tio på onsdagskvällen.

– Vi fick in ett larm att man hade hört någon form av skottlossning och sedan anträffas en person, säger Fredrik Bratt, polisens presstalesperson.

Händelsen inträffade i de centrala delarna av Osby, i anslutning till en bensinmack. Mannen som anträffades kunde senare förklaras död, anhöriga är underrättade.

En förundersökning om mord är inledd och polisen har spärrat av en trolig brottsplats dit kriminaltekniker är beställda.

Under natten greps en man i övre tonåren i närheten av mordplatsen. Han är nu anhållen, skäligen misstänkt för mordet, alltså den lägre misstankegraden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.