Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jan Annerstedt nyttjar spårvägen när det behövs, men han menar fortfarande att elbussar vore att föredra. Foto: Otto Johansson/SVT

Motståndaren som blev ”spårvagnschef”: Fått mer för pengarna med elbussar

Publicerad

Hans parti startades för att ta kampen mot planerna på en spårväg i Lund. Själv blev han ”chef” för den som ordförande i tekniska nämnden. I dag tror Jan Annerstedt (FNL) inte att det kommer vara många andra kommuner som följer i Lunds spår.

Partiet FörNyaLund bildades 2014. När partiet sedan kom med i koalitionen som styrde Lund mellan 2018-2022 blev Jan Annerstedt ordförande i tekniska nämnden och högsta ansvariga politiker över projektet när spårvagnen väl började rulla i december 2020.

– Det var lite jobbigt i omställningen, men vi är lojala mot demokratiska beslut och det var ett majoritetsbeslut från fullmäktige, säger han.

Han säger att han i dag är glad att Lund har ”högklassig” kollektivtrafik men menar fortfarande att man fått mer för pengarna med elbussar.

– Jag tror inte det blir någon våg av nya projekt som kommer efter vår satsning, säger Jan Annerstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.