En glad Per Gessle

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar en stolt och glad Per Gessle om musikalen ”Joyride the Musical”. Foto: Johan Dernelius/SVT

Världspremiär för Roxette-musikalen Joyride i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

På fredagskvällen rullas röda mattan ut framför operahuset i Malmö. ”Joyride the Musical” har världspremiär och 80 000 biljetter är redan sålda.

– Det är lite magiskt och jag är övertygad om att Marie hade varit väldigt lycklig också. Hon var ännu mer musikalfan än vad jag är, säger Per Gessle, låtskrivare och ena halvan av popduon Roxette.

Den nyskrivna musikalen bygger på en bok av den engelska författaren Jane Fallon. Det är ett triangeldrama som Per Gessle tycker fungerar bra med Roxettes musik.

– Det är mycket 90-talskänsla i musikalen med kostymer, scenografi och våra låtar från den tiden, säger han.

Många utländska besökare

Joyride the Musical har väckt stort internationellt intresse. 80 000 av cirka 100 000 biljetter är redan sålda och många av de som köpt en biljett kommer från andra länder, vilket inte hör till vanligheten om man bortser från danska besökare.

– Det är jättespännande och det är jättehärligt att göra det här i Malmö för det här är en opera som har enorma resurser, säger Per Gessle.

I videon ovan får du ett smakprov ur Joyride.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.