Foto: Lasse Ottosson/Kristianstadsbladet

Skelettdelar hittades av svampplockare

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen hittade en svampplockare skelettet i ett skogsparti på Ivö utanför Kristianstad. Området är nu avspärrat av polisen, skriver Kristianstadsbladet.

Under söndagseftermiddagen slog en privatperson larm om att man hittat skelettdelar i skogen, skriver Kristianstadsbladet.

– Vad vi vet i dagsläget är att det rör sig om benen från en människa och det är tydligt att det är ett gammalt fynd, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.

Just nu har polisen valt att spärra av området omkring skogspartiet, då man vill säkerställa att det inte rör sig om ett gammalt olöst mordfall eller försvinnande. 

– Just nu har vi spärrat av området kring platsen i väntan på tekniska specialister och rättsläkare, säger Stephan Söderholm.

Det är inte första gången i sommar som det upptäckts skelettdelar från en människa i naturen omkring Kristianstad. I mitten av juni återfanns ett 3000 år gammalt skelett från bronsåldern av en kvinna som grävde i sin trädgård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.