MFF-supportar och arenabefäl

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Arenabefäl Göran Holmgren berättar om händelseförloppet gällande det stora bråket mellan två olika MFF Ultrasgrupperingar där 17 personer blev frihetsberövade Foto: SVT/Hamza Ftouni & TT

Över 30 MFF-supportrar i bråk på Möllevångstorget – 17 personer greps

Publicerad

Efter ett inledande gruff mellan ett par individer på ståplats på Eleda stadion var det därefter lugnt fram tills matchens slut. Men det skulle snart visa sig vara startskottet för ett större bråk vid Möllevångstorget mellan två av MFF:s ultrasgrupperingar.

– Varför de bråkar har vi ingen uppfattning om. De håller på samma lag men har tydligen olika uppfattning, säger Göran Holmgren som var arenabefäl under gårdagens match.

Polisinsatsen pågick i flera timmar. Utöver en misshandel misstänks flera för olaga hot och skadegörelse. På grund av bråket tvingades andra restauranggäster att lämna lokalen.

– Bland annat en barnfamilj som satt och åt i en hörna, säger Göran Holmgren.

Dom föll förra veckan

17 personer frihetsberövades efter bråket, varav två är under 18 år. Ingen är fortsatt frihetsberövad.

Fler av de personer som frihetsberövades dömdes så sent som i förra veckan för våldsamt upplopp i samband med MFF:s bortamatch i Stockholm i september 2023.

– Om man är dömd i fredags och inte kan hålla sig från att bråka så borde man tänka över själv hur man beter sig i fotbollssammanhang, säger Göran Holmgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.