Ystads tingsrätt ger Nybrostrands tennisklubb sex månader att flytta från kommunens mark och återställa platsen. Foto: Bernard Mikulic

Padelstriden i Nybrostrand avgjord – tingsrättens dom dyr för klubben

Uppdaterad
Publicerad

Nybrostrands tennisklubb har sex månader på sig att flytta och återställa Ystads kommuns mark. Klubben ska dessutom betala kommunens rättegångskostnader på närmare 600 000 kronor. Det står klart sedan Ystads tingsrätt avgjort den långdragna striden om padelbanorna.

Padelspelandet i Nybrostrand har lett till en mångårig strid mellan Ystads kommun och Nybrostrands tennisklubb. Grannar har klagat på bullret från spelandet och Ystads kommun har krävt att klubben ska ta bort padelbanorna från marken som ägs av kommunen.

Ystads kommun stämde till slut tennisklubben i tingsrätten. På onsdagen kom domen i tvistemålet.

Ystads tingsrätts dömer Nybrostrands tennisklubb att på egen bekostnad flytta från kommunens mark och återställa platsen till ”godtagbart skick”. Klubben får sex månader på sig att genomföra flytten efter att domen vunnit laga kraft.

Tennisklubben ska också betala Ystads kommuns rättegångskostnader på 582 700 kronor.

– Det blev en ganska förväntad dom, säger en nöjd Sofia Öreberg, samhällsbyggnadschef i Ystads kommun.

SVT Nyheter Skåne söker tennisklubben för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.