Polisen har inte hittat någon hotbild mot den mördade mannen. Foto: Hamza Ftouni/SVT

Pojke häktad för måndagens dödsskjutning genom fönster i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt under måndags kväll avled en man i 50-årsåldern efter en skjutning genom ett lägenhetsfönster i Malmö. Den tonårspojke som misstänks för mordet har nu häktats, enligt TT.

På torsdagens häktningsförhandling i Malmö tingsrätt beslutades att den tonårspojke som greps efter mordet på en man i Malmö tidigt i måndags morse ska häktas.

Tidigare ostraffat offer

Offret, en man i 50-årsåldern, blev skjuten genom ett fönster i en lägenhet på Serenadgatan i Malmö. I lägenheten befann sig också mannens familj.

Barn och unga i kriminella gäng

Tonårspojken är misstänkt för mord, grovt vapenbrott och brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor.

Kan vara felskjutning

Enligt polisen kan man inte utesluta att det handlar om en felskjutning. Mordoffret är en tidigare ostraffad småbarnspappa och polisen har inte hittat någon hotbild mot de boende i lägenheten som besköts.

Åklagaren Pär Andersson vill inte kommentera om det finns fler misstänkta. Men polisens presstalesperson Nils Norling har tidigare sagt till SVT Nyheter Skåne att det inte går att utesluta.

– Det är inget vi kan utesluta i dagsläget, säger Nils Norling.

Polisen utreder om det kan röra sig om ett beställningsmord, där tonåringen fått uppdraget från några andra.

Poliser vid avspärrningen-.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nära platsen för skottlossningen hittades även ett ett automatvapen, tre handgranater och två pistoler. Foto: Johan Nilsson/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barn och unga i kriminella gäng

Mer i ämnet