En delad bild som visar två scener. Den vänstra delen visar en hand i lila handskar som håller i en bunt sedlar, delvis synliga, med en odefinierbar bakgrund av prylar. Den högra delen visar fem flaskor med röd kork, inslagna i brunt papper, placerade på en träytan. En 28-årig man har smugglat sprit i lund och har nu dömts till fängelse.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den 28-årige mannen har erkänt, men menar att han inte visste att han sålde till minderåriga. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Sålde alkohol på sociala medier – man i Lund dömd till fängelse

Publicerad

Sprit från Tyskland såldes vidare till minderåriga i Lund av en anonym man, via sociala medier och sms. Den 28-årige mannen dömdes i Lunds tingsrätt.

Tingsrätten dömde honom för olovlig försäljning av alkohol vid nio tillfällen mellan 2021 och 2023. Vilket han själv också erkänt till.

Vodkan importerades från Tyskland och såldes sedan vidare till festsugna tonåringar i Lund.

– Det finns inte en enda människa i hela Lund som är under 18 år och som inte köpt sprit av honom, säger en av tonåringarna som köpt sprit av mannen, i förhör med polisen.

Döms till nio månaders fängelse

Mannen ska ha använt olika alias vid försäljningen, som skedde via sociala medier och sms. Flera av de minderåriga som köpt alkohol uppger att de inte vet hans riktiga namn.

Eftersom brotten anses vara grova blev straffet fängelse i nio månader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.