Foto: SVT

Skottlossning i Helsingborg

Publicerad

Fyra män började bråka på Drottninghög i Helsingborg i söndagskväll. Då tog två av dem fram en pistol och sköt ut i luften.

Det var i söndags vid 20.15 tiden som flera polispatruller kom till en adress på Drottningshög i Helsingborg efter larm om slagsmål och skottlossning. När de kom fram hade två män, båda 44 år gamla, lämnat platsen. De är nu misstänka för grov misshandel, olaga vapeninnehav, försök till grov misshandel och grovt olaga hot.

– De är namngivna så polisen letar efter dem nu. En husrannsakan är gjord men männen fanns inte där, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson på polisen.

De fyra känner varandra

De andra två inblandade, en 31-årig man och en 32-årig  man, uppgav till polisen att ett bråk uppstått varav de blivit skadade av ett knivliknande föremål. Men ingen av dem fick några fysiska skador, förutom rodnad.

Senare avlossades ett skott i luften av de misstänkta 44-åringarna.

– Männen känner varandra, men vad bråket handlade om kan jag inte gå in på, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Polisen utreder nu händelsen och sökandet efter gärningsmännen fortsätter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.