Platsen runt flerfamiljshuset på Klostergården i Lund spärrades av så att polisen kunde göra en teknisk undersökning. Foto: Johan Nilsson/TT

Flera skott avlossade mot lägenhetsdörr i Lund

Uppdaterad
Publicerad

En lägenhetsdörr på Klostergården i södra Lund har blivit beskjuten med flera skott, rapporterar polisen på sin hemsida.

Polisen larmades till platsen vid 22.15-tiden på onsdagskvällen. En person uppges ha befunnit sig i lägenheten, men ingen person har så vitt känt kommit till skada i samband med händelsen.

Platsen har spärrades av och undersöktes av kriminaltekniker, och polisen samlade in vittnesuppgifter från bland andra grannar i området. Avspärrningarna är nu hävda.

– Ingen är frihetsberövad, vi försöker få fram uppgifter för att komma framåt i utredningen, säger polisens presstalesperson Fredrik Bratt, till TT.

Händelsen utreds som försök till mord samt grovt vapenbrott. Tidigare i september inträffade en explosion i entrén till en fastighet i samma område.

– Vi tittar på den händelsen och andra om det finns något samband, säger Fredrik Bratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.