Badsäsongen förlängs i Malmö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vanligtvis plockas de flesta badtrapporna, runt om Malmös badplaster, bort 15 september. Men det varma vädret har gjort att Malmö stad låter alla badtrappor ligga kvar till slutet av september. Foto: SVT

Sommarvärmen fortsätter – då förlängs badsäsongen i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

September signalerar början på den långa hösten. Men temperaturen förväntas nå upp till 22 grader under veckan.

Det gör att Malmö stad låter badtrapporna stå kvar till slutet av månaden – och på så sätt förlängs badsäsongen.

– Det är väldigt populärt att bada i havet, även när vattnet är kallare, säger Morgan Olofsson, teamsamordnare på fastighet- och gatukontoret.

Hösten har officiellt börjat enligt kalendern men inte enligt termometern. Den signalerar fortfarande sommar. Under veckan väntas temperaturen nå uppemot 22 grader.

Normalt 15 september

Vanligtvis plockas de flesta badtrapporna, runt om Malmös badplaster, bort 15 september. Men det varma vädret har gjort att Malmö stad låter alla badtrappor ligga kvar till slutet av september. Och på så sätt förlänga badsäsongen ytterligare några veckor.

– Vi ser ett stort intresse i Malmö för utomhusbad längs med våra stränder och det brukar vara fint väder i september, så jag hoppas att det uppskattas, säger Morgan Olofsson.

Kan bli permanent

Det är inte första gången som detta händer i Malmö. De senaste åren har badsäsongen förlängts. Morgan Olofsson berättar att han tillsammans med sina kollegor på fastighets- och gatukontoret ser över möjligheterna till att göra badsäsongen längre permanent.

– Det går i linje med vad den generella viljan i Malmö är att vi ska vara en badstad. Vi utreder den frågan just men vi är inte där än, säger han.

Se veckans prognos i Skåne här nedan.

meteorolog

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Tora Tomasdottir berätta om vädret de kommande dagarna. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.