Ett tåg som spårat ur söder om Hässleholm

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du det urspårade godståget som orsakade tågstopp och förseningar i Skåne under lördagen. Foto: Martin Hansson 112Tyringe

Tågstopp mellan Hässleholm och Höör hävt efter urspårning

Uppdaterad
Publicerad

Anledningen till tågstoppet var att en godsvagn spårat ur under natten till lördag söder om Hässleholm, enligt Skånetrafiken. Förseningarna uppstod vid 10-tiden på lördagen och vid 13-tiden var trafiken igång igen.

– Tågets vagn spårade ur 02.12 inatt. Man ska nu åtgärda detta och flytta tåget, säger Magnus Andersson, operativ ledare på Skånetrafiken.

Den berörda sträckan var södra stambanan mellan Hässleholm och Höör. Alla Öresundståg var inställda. Även Pågatågen var inställda mellan Kristianstad och Tjörnarp.

Det var en intensiv jakt efter att få tag i ersättningsbussar från Höör, och vid 12-tiden hade man bara lyckats vaska fram två stycken.

Vissa förseningar fortfarande

Trafiken var igång igen vid 13-tiden på lördagen, men förseningar kan fortsatt förekomma.

– Vi beklagar detta för våra resenärer. Vi uppmanar alla att ha koll på sina avgångar för att se om deras sträckor är drabbade av detta, säger Mikael Thomasson på Skånetrafiken.

Även tåg mellan Stockholm – Malmö C drabbades av förseningar.

Prognosen var tidigare att trafiken skulle börja rulla 15:20 men tiden flyttades fram.

Artikeln uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.