Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Om det blir för mycket ombord på tågen, så vår vi ställa dem. I värsta, värsta fall, säger Iris Ljunggren. Foto: SVT

Tågvärden Iris om Eurovision i Malmö: ”Räkna med fullsatta tåg”

Publicerad

När 100 000 besökare kommer till Malmö under Eurovision-veckan förväntas många välja buss och tåg för att ta sig till olika platser i Malmö.

– Var beredd på att det kommer att ta längre tid att ta sig till och från stationerna och på stationerna, säger Iris Ljunggren, som är tågvärd och vice ordförande i Seko SJ Syd.

De som ska åka kollektivt under den här veckan, både i Malmö och till och från staden, får räkna med att det kan bli trångt om utrymme ombord på tåg och bussar.

– De som kommer att ha det tyngst är de som arbetar ombord på Pågatågen och Öresundstågen. De kommer att öka på sin trafik, säger Robert Lekström, instruktör och ombordanställd på SJ.

Eurovision song contest 2024

Hyllie station lär bli välbesökt speciellt tisdag, torsdag och lördag som är tävlingsdagar för Eurovision Song Contest i Malmö Arena.

Kan tvingas stoppa tåg

När det gäller säkerheten har de som arbetar inom kollektivtrafiken fått information om att det ska finnas många poliser och ordningsvakter på och i närheten av stationerna.

Kommer ni att dra i nödbromsen och stoppa tågen om det behövs?

– Om det blir för mycket ombord på tågen, så vår vi ställa dem. I värsta, värsta fall, säger Iris Ljunggren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet