Trelleborgs Zoran Jovanovic deppar efter en bränd målchans i bottenmötet med Dalkurd. Foto: Andreas Hillergren/TT

TFF föll i slutminuten

Publicerad

Trelleborg skapade flest och bäst målchanser, men missade allt.

I slutminuten gjorde i stället Dalkurd matchens enda mål – som kan komma att avgöra den allsvenska bottenstriden.

– Vi känner fortfarande att vi kan klara det. Det går inte att tänka något annat, sade Trelleborgs Felix Hörberg till C More efter slutsignalen.

Allt förändrades i och med Rawez Lawans fullträff i den 93:e minuten.

För Dalkurds del gick fyra poängs avstånd till kvalstrecket till att bli två poäng och för Trelleborgs del blev fem poängs avstånd till sex.

Det var annars en match som Trelleborg ägde till stora delar. Hemmalaget borde ha tagit ledningen när Salif Camara-Jönsson missade öppet mål redan efter två minuters spel.

På mållinjen

Ännu hetare blev det i andra halvlek då Dalkurd rensade iväg en boll på mållinjen – och lite senare missade Zoran Jovanovic ett friläge.

Efter det låg Jovanovic kvar länge, länge med ansiktet gömt i gräset och grämde sig. Men då hade inte ens det värsta hänt än.

Rawez Lawans fullträff innebär att Dalkurd flåsar både Sirius och Brommapojkarna i nacken i tabellen.

-Vi gör inte mål och då kan vi inte heller vinna, sade hemmalagets Felix Hörberg till C More.

13:e i rad

Trelleborg har inte vunnit på en hel årstid. Senaste trepoängaren i allsvenskan kom för fyra månader sedan, när det fortfarande var vår i luften, och sedan har 13 matcher utan seger följt.

Därför har laget satt sig i en svår sits i allsvenskan, med sex omgångar kvar att spela.

– När vi är i det läget där vi behöver vinna matchen och borde ha gjort det på egen kraft blir det extra laddat, sade en märkbart nedstämd TFF-tränare i Patrik Winqvist efteråt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.