Tumult vid mordrättegång i Malmö tingsrätt Foto: Mikael Nilsson

Tumult vid tingsrätten i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Flera polispatruller larmades till Rättscentrum där en rättegång pågick under onsdagen. En eller flera personer fick enligt polisen avvisas från platsen eftersom de hade haft synpunkter.

Enligt de första uppgifterna till SVT skulle en person vara gripen men enligt Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral blev personerna bara avvisade.

– Ja, det ska ha blivit något slags stök och någon eller några fick avvisas, säger Åsa Emanuelsson.

I salen hölls en hovrättsförhandling om förgripelse mot tjänsteman.

– Det rörde sig om oroligheter på åhörarplats, säger Anna Graninger, säkerhetschef och administrativ direktör vid Hovrätten i Malmö, till SVT Nyheter Skåne.

– På åhörarplats satt ett tiotal personer. En av dem reste sig och gick omkring vilket var störande. Jag bad personen sätta sig ner enligt våra ordningsregler men då ställde sig fler personer upp. Under en halv minut fick vi avbryta förhandlingen och ordningsvakter avvisade då de berörda personerna, totalt 4-5 personer, säger lagmannen Lennart Johansson, som var ordförande vid onsdagens förhandling och på plats i salen.

Efter ordningsvakternas ingripande, kunde målet slutföras som planerat.

I en tidigare version av den här artikeln skrev vi att det handlade om en mordrättegång men den uppgiften var felaktig.

Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.