Ariana FC, Malmö, fotboll, kroksbäck

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Taher Azizi säger att många unga känner sig otrygga på Kroksbäcks IP. Foto: Bernard Mikulic

Ungdomsfotbollen på Kroksbäcks IP hotas av kriminella

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera våldsamma händelser reagerar nu fotbollsklubben Ariana FC mot gängkriminella som skrämmer barn och ledare på idrottsplatsen Kroksbäck IP i Malmö.

En fotbollstränare och en 15-årig spelare har blivit misshandlade av kriminella under träning.

– Många barn slutade efter dessa händelser. Det är väldigt oroväckande att ungdomar ska känna sig otrygga på sin idrottsplats. Det får inte hända, säger Arianas ordförande Taher Azizi.

Fotbollsklubben släppte på torsdagen en rapport som handlar om otryggheten på idrottsplatsen. Rapporten baseras på två misshandelsincidenter och ett inbrott.

– Det är fruktansvärt att detta händer tycker jag både som politiker och medborgare. Ariana har gjort mycket bra jobb men när det gäller de kriminella människorna som begår de här handlingarna så är det polisens arbete och vi som stad ska hjälpa till på absolut alla sätt vi kan, säger fritidsnämndens ordförande Sanna Axelsson (S).

250 barn och unga spelar fotboll i Ariana FC, men det är ett stort antal som har slutat eller inte vågar komma efter de våldsamma händelserna.

– Om vi vill att våra barn ska bli bra samhällsmedborgare så måste vi ge dem trygghet. Vi tror fortfarande på att det går att lösa, säger Taher Azizi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.