Värmevåg över Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Värmeböljan från södra Europa når delar av Skåne. Mellan tisdag till onsdag väntas det bli upp mot 30 grader.

I Storbritannien och Frankrike når temperaturen upp mot 40 grader och högtrycket väntas dra in över Skåne på tisdagen och onsdagen som erbjuder sol och temperatur mellan 24-34 grader.

– Både tisdag och onsdag blir soliga medan högtrycket på torsdag utmanas av ett lågtryck västerifrån som ger lite mer moln och i de norra delarna av Skåne kan det lokalt dyka upp någon enstaka skur, säger Emma Härenstam meteorolog på SVT.

Värmebölja drar över Skåne från södra Europa. Foto: SVT

– Tisdagen får 24-29 grader och värmen fortsätter in under onsdagen som ser ut att bli veckans varmaste dag på 27-34 grader. Som varmast blir det i de inre och nordvästra delarna då vinden ligger på från sydost, fortsätter Emma Härenstam.

Det väntas bli upp mot trettio grader på onsdagen. Foto: SVT

– Sedan kan natten mot torsdag på flera håll bli en tropisk natt, då den lägsta temperaturen inte sjunker under 20 grader, främst i de västra delarna. Och torsdagen får mer moln och något dämpad värme, berättar Emma Härenstam.

På torsdagen avtar värmen i delar av Skåne.

Från fredag och framåt ligger temperaturen på en normal nivå omkring 20 grader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.