Foto: SVT

Veckans nyheter i Skåne

Publicerad

Om du missade de lokala nyheterna i Skåne i veckan får du en ny chans här: En sjuårig flicka från Eslövs kommun misstänks ha misshandlats av sina föräldrar, en äggproducent går back på grund av matpriserna, en homosexuell man får inte leda kyrkokören på grund av sin läggning och Malmös råttor ska fångas med hjälp av choklad.

En 7-årig flicka misstänks ha vanvårdats och misshandlats av sina föräldrar, bland annat genom att hon förgiftats av ättika.

Föräldrarna har nu häktats men barn- och utbildningsförvaltningen fick in orosanmälningar om familjen flera månader innnan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jörgen Larsson, chef på barn och utbildningsförvaltningen i Eslöv, menar att ärendet nu har stort fokus i kommunen, och att man ser över sina rutiner. Foto: Carolina Svalbacke/Bernard Mikulic/SVT

I butik har äggen höjts med en krona styck i pris – men Mats Jönsson, äggproducent i Smedstorp, får bara 17,5 öre mer per ägg jämfört med för ett år sedan.

– Vi går minus, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För konsumenten har äggpriset höjts med en krona per ägg – men äggproducenten Mats Jönsson får bara en liten del av kakan. Han går back, säger han. Hör mer i videoklippet. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

När David Liljedal och hans pojkvän berättade för frikyrkan i Malmö att de blivit ett par fick de inte längre leda kören, stå på scenen eller hålla i bibelstudier.

David Liljedal får inte leda kyrkokören – eftersom han är homosexuell

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag tycker det är diskriminerande, säger David Liljedal om att han inte längre får leda kyrkokören eller hålla i bibelstudier efter att han blev tillsammans med sin pojkvän. Foto: Linda Ekström

För knappt två år sedan togs en ny effektivare fälla i bruk i Malmö. Sedan dess har över 5 000 råttor avlivats.

Fällor preppade med choklad tar död på Malmös råttor

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skadedjurstekniker Anders Israelsson brukar agna med choklad. Se honom demonstrera den nya råttfällan i klippet. Foto: Hans Larsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.