Ytterligare två misstänkta för bilsläpningar

Uppdaterad
Publicerad

Två personer anhölls förra veckan misstänkta för inblandning i bilsläpningarna i Malmö och Lund.

Polisen bekräftar också att man säkrat filmer från dåden där fotgängare lockats fram till en bil och blivit fasthållna, skriver Sydsvenskan.

De unga männen sökte kontakt med fotgängare för att fråga om vägen, sedan tog passageraren offret i hand och föraren tryckte gasen i botten. Sammanlagt ska tio fotgängare ha drabbats under två dygn i augusti.

-Åtta fall rubricerar vi som grov misshandel eftersom målsäganden släpats med och fått skador, säger Karl Sandberg vid Lundapolisen till tidningen.

Bilens 19-årige förare greps efter en veckas spaningar, då man kunnat identifiera bilen som var skriven på hans pappa. Senare greps ytterligare en 19-åring som suttit på passagerarplatsen. Båda har erkänt. I förhören har de sagt att de inte haft för avsikt att skada någon utan bara ville skoja med folk.

På onsdagen förra veckan anhölls ytterligare två unga män, misstänkta för att ha suttit i bilens baksäte. De har erkänt att de befann sig i bilen men nekar till brott. Båda släpptes senare, men misstankarna mot dem kvarstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.