Barn spelar bordtennis i BTK Frej

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När BTK Frej i Växjö nu har dragit igång en ny säsong är över 100 barn och ungdomar anmälda. Normalt brukar det vara runt 25 enligt klubben. Foto: SVT

Anstormning av barn som vill börja spela bordtennis i BTK Frej – efter Truls Möregårdhs framgångar i OS

Publicerad

Vid säsongsstart brukar bordtennisklubben BTK Frej i Växjö ha ett 20-tal barn som vill börja spela. Men efter Truls Möregårdhs framgångar i OS är intresset rekordstort. Över hundra barn vill börja spela i klubben i höst.

Truls Möregårdh från Hovmantorp fick hela Sverige att engagera sig i bordtennisen under OS i Paris. Efter hans två OS-silver är intresset för bordtennis mycket stort.

– Vi brukar ha 25 barn som vill börja spela bordtennis, men nu är det över hundra stycken, säger Fredrik Arvidsson, kassör i BTK Frej i Växjö.

BTK Frej har kunnat lösa platser för alla som vill spela, men flera andra klubbar som SVT pratat med tvingas säga nej.

Anton Håkansson och Oliver Sandin är två av barnen som nu börjat med bordtennis, hör dem berätta varför i klippet ovan.

Så säger klubbarna i Småland

BTK Frej Växjö: Gått från 25 till 100 ansökningar till kommande termin. Utökar antalet träningsdagar för att kunna ta emot alla.

Lessebo BTK: Uppger att ovanligt många sökt sig till dem och att de tyvärr fått tacka nej till nybörjare eftersom det inte finns tillräckligt med ledare. Även bland seniorer, som kanske spelat tidigare i livet, märks ökat intresse och lokaler efterfrågas.

Västerviks BTK: Klubben skriver att de har nästan tre gånger så många som vill börja i nybörjargruppen för de yngsta. Har inte kunnat ta emot alla men har en reservlista. Även tonåringar och seniorer uppges ha fått tillbaka intresset.

Kalmar BTK: Tidigare brukar det vara 10-15 nybörjare, i år är det 60. Klubben har en kö också till de som inte fått plats.

Markaryd BTK: ”Känner av pingisvågen som sveper över Sverige”. Klubben har aktivt jobbat i flera år för att locka nya medlemmar och har fått lokala företag att gå in och betala avgifter.

Dänningelanda BTK: Brukar normalt ha 10-15 nya spelare, hittills har över 60 nya spelare börjat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.