Bandet Tennesse Tears som består av Jonas Hermansson och Tilda Feuk.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det finns inget bättre skyltfönster om man vill visa upp sin musik i Sverige, säger Jonas Hermansson om bandets medverkan i Melodifestivalen 2023. Hör hur countryduon Tennessee Tears låter i klippet. Foto: Ellen Jöhnsson/SVT

Tennessee Tears från Åseda gör Mello-debut 2023

Uppdaterad
Publicerad

Åsedabaserade countryduon Tennessee Tears gör i vår debut i Melodifestivalen med låten ”Now I know”.

– Det ska bli jättekul och jättespännande, säger bandmedlemmen Tilda Feuk.

För den stora massan är den Åsedabaserade duon relativt okänd, men kanske kommer det stora genombrottet i vår när de är med i Melodifestivalen 2023 med bidraget ”Now I know”. De tävlar i Linköping den 11 februari i deltävling 2.

– Den är en arena-låt, väldigt upptempo, som jag tror passar bra i det forumet. Det är en bra text och story. Folk kanske kan relatera och sjunga med i refrängerna, säger Jonas Hermansson och fortsätter:

– Det finns inget bättre skyltfönster om man vill visa upp sin musik i Sverige. Sen effekterna av det är svårt att säga, men förhoppningsvis kan vi få väldigt mycket fler spelningar.

Tilda Feuk och Jonas Hermansson har gjort musik tillsammans sedan 2014 då de träffades i Stockholm. Sedan dess har de hunnit spela in ett album i countryns hemstad Nashville, sjungit allsång i ”Lotta på Liseberg” och varit förband på Jill Johnsons sommarturné.

– Vi gör modern country med ganska mycket pop. Det som är bra med country är att man kan blanda in så många olika genrer, säger Tilda Feuk.

Kronorbergstätt i startfältet

”Now I know” är ett av 28 bidrag som tävlar och Åsedaduon kommer bland annat möta Mello-veteranen Tone Sekelius från Växjö och Åby-bördige Tiktok-stjärnan Emil Henrohn. Även Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker från Växjö är med i startfältet som låtskrivare till Loreens bidrag.

– Konkurrensen är ju väldigt, väldigt svår. Men för oss är det en vinnarlåt oavsett hur det går i Mello. Vi älskar låten och den känns så rätt, säger Tilda Feuk.

– Det slog mig häromdagen att det är en tävling också, jag har inte tänkt så långt innan. Jag tänker att det får bli som det blir. Man får fokusera på sitt och tänka på det alla säger; ni har vunnit bara ni är med. Men det är klart vi vill vinna, det är klart vi vill. Eller vi vänder på det, jag vill inte förlora i alla fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.