t.v massor med skräp vid en av återvinningscentralerna i Alvesta. v,h Conny Pettersson, vd på Arab bredvid en container

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En liten stekpanna, blöjor och eltandborste. Se nedskräpningen på en av Alvestas återvinningsstationer i i videon. Foto: Arta Tahiri/SVT

Återvinningsstationer i Alvesta kan stängas: ”En jävla soppa”

Publicerad

Alvesta kommun har under hösten haft problem med eskalerande nedskräpningar enligt Conny Andersson, VD på Alvesta Renhållning AB.

– Vi vill inte att det ska fortsätta såhär, återvinningsstationerna fyller en bra funktion men riskerar att stängas, säger han.

Två återvinningstationer i Alvesta har på kort tid drabbats av återkommande nedskräpningar, något som Smålandsposten var först att rapportera om.

Den första stationen ligger mitt emot Bror Pehrssons möbler och den andra finns intill Willysbutiken, som SVT Småland besökt.

– En liten stekpanna, blöjor, eltandborste. Det värsta vi har hittat är tolv dunkar med oljor och kemikalier av värsta slag, säger Conny Andersson, VD på Alvesta Renhållning AB.

Kan stängas ner

För att hantera situationen säger Conny Pettersson att händelserna polisanmäls. Om problemet inte åtgärdas kan det leda till att återvinningsstationerna stängs permanent.

Finns det inget annat ni kan göra istället för att stänga ner?

– Vi har ju tänkt att sätta upp kamera. Men det har vi provat på återvinningscentralen i Alvesta, men då drar folk upp luvor och de har glasögon. Det är svårt att se dem, säger Conny Pettersson, VD på Alvesta Renhållning AB.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.