glada tjejer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ovan kan du höra arrangörerna Fanny Malmborg Simonsson och Victoria Arnesson berätta om hur det har gått att anordna campingfestivalen för andra året i rad. Foto: Hamed Ubaidi/SVT

Campingfestivalen i Emmaboda tillbaka för andra året i rad

Publicerad

Efter att den klassiska Emmabodafestivalen lades ner 2018 tog Emmaboda-tjejerna Fanny och Victoria saken i egna händer och skapade en ny campingfestival. I år firar de sitt andra år som arrangörer – och festivalen uppskattas av besökarna.

Efter att Emmabodafestivalen lades ner 2018 började Emmaboda-tjejerna Fanny och Victoria tänka på en campingfestival i Emmaboda. Nu är det andra året i rad som de anordnar festivalen.

– Man blir både dränerad och fylld med energi på samma gång, säger Victoria Arnesson.

Campingfestivalen som heter ”Emmabodaklaset” pågår i två dagar på den klassiska marken Rasslebyg-området. Festivalen började fredagen den 26 juli pågår även under lördagen.

– Vi får mycket kärlek från besökarna, de kommer fram och säger att de uppskattar det vi gör, säger Fanny Malmborg Simonsson.

Utmaningen

Arrangörerna är beroende av frivilliga krafter som hjälper till.

– Utmaningen har varit att få folk att köpa biljetter i god tid så att vi vet hur många som kommer, och att få volontärer att ställa upp och hjälpa till några timmar, säger Victoria Arnesson.

Trots utmaningen har de fått sista minuten-volontärer att ställa upp, men de får också mycket hjälp av familjemedlemmar och vänner.

– Utan hjälp från våra närmaste vänner och våra familjer skulle vi inte kunna klara av det, säger Fanny Malmborg Simonsson.

Uppskattas av besökarna

SVT ha pratat med fler på plats som uppskattar festivalen. Två av besökarna är vännerna Olivia Larsson och Ida Widebrant från Karlskrona

– Vi ser mest fram emot att Terra ska uppträda ikväll, säger Olivia Larsson.

Hör de berätta mer i videon ovan vad det är som lockar dem till festivalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.