• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Häljestorp i Vänersborgs kommun, Västra Götalands län. Det brinner i sopor på en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att undvika röken. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Väst.

Klas Qvarnström från Frilutsfrämjandet har alternativ till den som vill fira julen smittsäkert. Även om kanske julskinkan lämnas hemma så finns det alternativ. Foto: SVT

Coronajulen firas utomhus – här är bästa tipsen

Uppdaterad
Publicerad

Att sitta vid samma julbord inomhus med släkt och vänner är för många inte möjligt denna jul, men desto fler planerar julfirande med nära och kära utomhus. Friluftsfrämjandet ger sina bästa tips för en bra utejul.

Prognosen visar gråväder och ett par plusgrader till julhelgen, men ändå kommer betydligt fler i år att fira julen delvis utomhus.

”En ny tradition”

I ett av Växjös friluftsområden har Klas Qvarnström från Friluftsfrämjandet förberett för att under julaftonen kunna umgås och grilla korv med familjen.

– Det här är en ny tradition, det är oerhört populärt. Alla grillplatser och anläggningarna här är fullbokade inför julen, säger han.

I klippet berättar Klas om hur bästa knepen kan få det trevligt runt elden utomhus på julafton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.