En man står ensam i en tom incheckningshall på en flygplats. I bakgrunden syns incheckningsdiskar samt skärmar med information. Skylten ”Incheckning” är synlig ovanför diskarna, och en piktogram av en pil pekar mot ”C”. Sittplatser syns till vänster i bilden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ovan kan du höra Ulf Axelsson som är vd på Småland Airport berätta om diskussionerna mellan SAS och näringslivet för att få en flyglinje mellan Växjö och Arlanda. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Efter chockbeskedet: Så försöker Småland Airport locka SAS till Växjö

Publicerad

Efter tisdagens chockbesked om att BRA slutar flyga mellan Växjö och Bromma börjar Växjö flygplats kamp mot klockan för att få till en ny flygtrafiklinje till huvudstaden.

– Vår uppgift nu är att försöka övertyga SAS om att Växjö är en bra destination, säger Ulf Axelsson, vd på Småland Airport.

Efter gårdagens besked att flygbolaget BRA väljer att utgå från Arlanda och avsluta alla flygningar mellan Bromma och Växjö, inleddes diskussionen mellan Småland Airport och SAS redan igår.

Flygplatsen är dock beroende av näringslivet för att kunna förhandla med SAS.

– Det är viktigt att näringslivet ställer sig bakom flygplatsen när vi ska förhandla med SAS, eftersom vi då måste visa att vi har deras stöd.

”Har varit i kontakt med SAS”

Ulf Axelsson har hittills fått bra respons från näringslivet.

– Jag har redan fått många mejl från viktiga delar av näringslivet i vår region som ställer upp bakom flygplatsen.

Hur långt har ni kommit i diskussionen med SAS?

– Det här är nytt, vi har varit i kontakt med SAS och vet vem vi ska prata med, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.