Emåmejeriet i Hultsfred pausar verksamheten. Foto: SVT

Emåmejeriet pausar verksamheten – alla anställda sägs upp

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha räddat Emåmejeriet från konkurs i mars meddelar nu nya ägarna Smålandsmejeriet att man pausat verksamheten och sagt upp all personal.

I slutet av mars i år gick Emåmejeriet, som funnits sedan 2007, i konkurs. Kort därefter stod det klart att företaget skulle räddas av Smålandsmejeriet som tog över bolaget.

Sista leverans i september

Men det har inte gått som man önskat. Nu kommer verksamheten att pausas och sista leveransdagen innan stoppet blir den 11 september i år, något som Dagens Vimmerby var först med att rapportera.

Samtliga anställda sägs upp, totalt sju personer.

Ökad konkurrens

Stefan Malm, tillförordnad vd för företaget säger till Dagens Vimmerby att problemen som uppstod vid pandemin och ökad konkurrens i mejerihyllan ligger bakom beslutet.

Ambitionen från företagsledningen är dock att Emåmejeriet ska kunna återupplivas igen i framtiden:

Vi på Smålandsmejeriet kommer behöva denna halvhalt för att omgruppera oss, se över sortimentet och fortsätta upprustningen av anläggningen. Vår ambition är att komma tillbaka inom kort”, skriver företagsledningen i ett brev till leverantörer och kunder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.