Ljus på kultur,

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eld och ljusshower kommer avlösa varandra i helgen. Foto: Hamed Ubaidi/SVT

Firar 10 år av eld och ljus -kulturveckan lyser upp Kalmar och Öland

Uppdaterad
Publicerad

Kulturveckan firar tio år och bjuder på en ljus- och eldupplevelse i Kalmar och på Öland. Invigningen sker på Borgholms slott på fredagen. Därefter följer två föreställningar i Kalmar på fredags- och lördagskvällen.

Tioårsjubileet för det stora evenemanget bjuder på eld- och ljusföreställningar i Kalmar och på Öland. Det här är en del av kulturveckan som kallas för ”ljus på kultur”, där Kalmar och Ölandskommunerna samarbetar.

– Det är ett sätt att lyfta upp engagemanget som finns på Öland och i Kalmar, och på det sättet kan vi visa hur starkt föreningslivet är, säger Fanny Loeb som är kultursamordnare på Kalmar kommun.

På fredagen är det invigning på Borgholms slott klockan 18:00. På såväl fredags- som lördagskvällen hålls dessutom shower i Kalmar, med fri entré till alla föreställningar.

– Det är jättehäftigt, speciellt att vara här i Borgholms slottsruin. Det är en magisk plats så jag tror det kommer bli en häftig kväll, säger Kalmarbon Lisen Hertzman som är eldkonstnär.

I år är temat för föreställningarna i Kalmar, som arrangeras av Kalmar Kulturskola, hämtat från filmen The Greatest Showman, och invigningen på Borgholms slott går under temat ”En kväll i drakens tecken”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.