• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Folkfesten tillbaka i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Det är tre år sedan sist men nu är Ironman äntligen tillbaka i Kalmar. Många Kalmarbor var på plats för att heja fram triatleterna.

Anna Petersson är uppvuxen i Kalmar men bor nu i Blekinge. Enligt henne är den stora tävlingen ett mycket kärt återseende för hennes gamla hemstad.

– Vi har längtat efter det här i tre år och nu äntligen är det här. Det är helt magiskt, säger hon till SVT Småland.

”Race with a smile”

En annan som har längtat är Thomas Malmberg från Alvesta. Han drömmer om att själv vara med i tävlingen men har hittills nöjt sig med att vara med i mini-versionen som hålls tidigare under veckan.

– Jag bara älskar detta.

Vad är det som är så härligt?

– Allt, allt! Som de säger: ”Race with a smile”.

Något färre än tidigare år

2100 personer registrerade sig till dagens tävling. Skillnaden mellan hur många som anmält sig och hur många som verkligen dök upp var enligt arrangören något större än tidigare år.

– Men det är egentligen inte så konstigt. Många anmälde sig redan 2019 och har bara flyttat fram sin plats, och mycket kan ju hända i livet på den tiden, säger Magnus Nyberg, race director på Ironman Kalmar, till SVT Småland.

Se mer från folkfesten i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.