• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Oliver Ekman Larsson Stanley cup vinnare hemma i Tingsryd.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oliver Ekman Larsson lyfter Stanley Cup bucklan på hemmais i Tingsryd. Foto: Rebecca Karlsson/SVT

Här lyfter Oliver Ekman Larsson Stanley Cup-bucklan på hemmais i Tingsryd

Publicerad

Med stående ovationer välkomnades Tingsrydssonen och Stanley Cup-vinnaren Oliver Ekman Larsson i Dackehallen – och han tog med sig världens bästa souvenir.

Det var en fullsatt Dackehall i Tingsryd när Oliver Ekman Larsson äntrade isen – för ovanlighetens skull utan skridskor.

Bärandes på Stanley cup-bucklan som han lyfte över huvudet till publikens stora jubel.

Pokalen går i arv till det lag som tar hem segern i NHL, National Hockey League. I år var det Oliver Ekman Larssons Florida som stod som segrare.

Varje spelare får sedan ta med sig pokalen hem under en tid och Oliver Ekman Larssons namn kommer att graveras in på den.

”Somnar alltid”

En av få i publiken som inte tyckte att tillställning var särskilt spännande var Olivers son, som somnade.

– Ha ha, ja han somnar alltid i ishallen så jag vet inte om han tycker att jag spelar så bra hockey, skrattar en rörd Oliver Ekman Larsson.

Oliver riktade ett extra tack till flickvännen Maja Ericsson och sonen Leo. Foto: Rebecca Karlsson/SVT

I klippet ser du Oliver Ekman Larsson lyfta bucklan hemma i Tingsryd och hans känslor kring det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.