En rödbrun hund i förgrunden, hundkännaren syns i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hundkännaren Magnus Hansson hjälper 15 till 20 skotträdda hundar varje nyår. Hör hans bästa tips i klippet. Foto: Ludwig Fleetwood

Hundkännaren Magnus Hanssons tips – så hjälper du din skotträdda hund under nyår

Uppdaterad
Publicerad

Många hundar skräms av fyrverkerier, något som kan vara svårt att undvika under nyår. Nu ger hundkännaren Magnus Hansson sina fyra bästa tips för att lugna rädda hundar.

Nyår kan för många vara en fin och rolig högtid, men för många hundar och hundägare är det en mardröm. En hel del hundar reagerar väldigt starkt på fyrverkerier.

Lägga upp en plan

Magnus Hansson har drivit hunddagis i Kalmar i sju år och känner väl till hundars beteenden. Magnus hjälper hundar med diverse beteendeproblematik, bland annat hundar som är skotträdda.

– Jag får ofta frågor hur man ska göra för att få sin hund att klara av nyår, både kortsiktigt den dagen men också långsiktigt för att lägga upp en plan för att arbeta bort beteendet helt och hållet, säger Magnus Hansson.

Fyrverkerier onödiga

Magnus själv tycker att fyrverkerier är en onödiga.

– Det är väl ett mänskligt nöje som är ganska onödigt egentligen. Om man tänker på både djurliv och miljömässigt kan man väl hoppa över det, säger han.

I klippet ovan kan du höra mer om hur du ska tänka för att lugna din hund när det smälls fyrverkerier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.