Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Johan jobbade i Orranäs glasbruk som totalförstördes i brand i Orrefors

Uppdaterad
Publicerad

Natten till måndag brann Orranäs glasbruk ner till grunden. Hyttmästaren Johan Nilsson är en av de sju anställda i hyttan.

– Allt arbete man har lagt ner är bara en hög med skrot, säger han bedrövat till SVT Småland.

I klippet ovan hör du Johan Nilsson berätta om tankarna efter branden i Orranäs glasbruk i Orrefors.

– Det känns för jävligt att det har hänt, det är riktigt tråkigt och det är tråkigt för samhället också, säger Johan Nilsson som jobbat i glashyttan i nästan fem år.

Invigdes 2017

Tidigt på måndagsmorgonen fick han larm om att det brann i hyttan och när han kom fram såg han sin arbetsplats stå i lågor.

– Det var en åtta-kantig glashytta vid en äppelträdgård, det var en idyll. Allt arbete man har lagt ner är bara en hög med skrot, det känns ganska tufft att se faktiskt, säger Johan Nilsson.

Gåva från företagare med rötter i bygden

Glashyttan invigdes 2017 och var en gåva från en företagare som växt upp i Orrefors och som ville att en glashytta skulle finnas på orten. Under måndagen samlades Orreforsbor och företagsrepresentanter vid glasbruket för att prata om det som hänt. Hör deras reaktioner i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Orranäs glasbruk i Orrefors brann ner till grunden tidigt på måndagsmorgonen. Bernt Nordlund som bor i Orrefors och Anna Wansland chef på Orranäs glasbruk är ledsna efter branden. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.