I Juni stals ett kassaskåp innehållande 85 000 kronor från systembolaget i Emmaboda. Foto: Geir Olsen

Kassaskåp stals från Systembolaget i Torsås – Andra inbrottet på en månad

Uppdaterad
Publicerad

Systembolaget i Torsås utsattes för ett inbrott tidigt under söndagsmorgonen. Ett kassaskåp innehållande en okänd mängd kontanter stals.

Det var strax efter klockan fyra på söndagsmorgonen som larmet gick i Systembolagets butik i Torsås. Polisen konstaterade att det var genom bakdörren som tjuvarna tagit sig in och stulit ett kassaskåp med kontanter.

Hur mycket pengar det var i kassaskåpet vill polisen inte gå ut med i nuläget, och det finns inga misstänkta.

Emmaboda för en månad sedan

För ungefär en månad sedan skedde ett liknande inbrott i Emmaboda. Där stals ett kassaskåp som innehöll 85 000 kronor i kontanter och polisen har ännu inte någon misstänkt.

– Vi ser allvarligt på den senaste tidens inbrott på Systembolagets butiker och i många kommuner förs en dialog med bland annat polis för att bidra till en trygg miljö för våra medarbetare och kunder, säger Teodor Almqvist från Systembolaget.

Trend under sommaren

Inbrottstrenden på Systembolaget har varit påtaglig i Småland under sommaren. Under helgen var det även inbrott i Sävsjö, och i början av juli skedde inbrott i butiker i Gnosjö, Tranemo och Hylte, alla under samma natt.

Om det finns något samband med dessa tidigare inbrott är fortfarande oklart

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.