Fem bilar krockade på E22 vid Kalmar – 12 personer inblandade

Uppdaterad
Publicerad

Fem bilar och 12 personer var inblandade i en kökrock på E22 utanför Kalmar under lördagen. Olyckan ska nu utredas av polis.

Larmet om olyckan kom strax innan klockan 11 på lördagen. Totalt fem bilar och 12 personer var inblandade. Inledningsvis framkom uppgifter om att det skulle röra sig om 13 personer.

Vid ett första läge framkom det också av räddningstjänsten att en person blivit förd till sjukhus för vård, något som inte kunnat bekräftas. Polisen skriver på sin hemsida att det inte finns några personskador.

Kommer att utredas

Vägen var inledningsvis avstängd i norrgående riktning och trafiken fick ledas om. Vid lunchtid kunde vägen öppnas igen.

Vid halv ett skriver Polisen på sin hemsida att olyckan kommer att utredas vilket bland annat innefattar förhör med de inblandade. Eventuellt kan det handla om en smitningsolycka.

– Det är en bil som gått in och fått de andra bilarna att börja bromsa, men vi får se vad det blir för rubricering när vi hållit förhör. E22:an är ingen lämplig plats för förhör, och en hel del var väldigt chockad, säger Patric Fors, polisens presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.