Salah Omar och Najib Kamgar vill skicka alla pengar de får in för tavlorna till de drabbade i Syrien.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Konstnärerna Salah Omar och Najib Kamgar vill skicka alla pengar de får in för tavlorna till de drabbade i Syrien. Foto: Hamed Ubaidi/SVT

Här är konstutställningen för de drabbade i jordbävning i Syrien

Uppdaterad
Publicerad

Konstnärerna Salah Omar och Najib Kamgar hade vernissage under fredagen. Tanken är att alla pengar som samlas in ska skickas till de drabbade i Syrien.

– Vi gör det här för mänskligheten, säger konstnären Najib Kamgar.

Det pågår en utställning för att samla in pengar för den jordbävningsdrabbade staden Jindires i Syrien. Salah Omar, som kommer själv därifrån, känner stor oro för människorna och tog initiativet för konstutställningen som kallas ”För Jindires”.

– Folk i Syrien behöver hjälp, de har haft det tufft på grund av kriget i flera år och nu kom jordbävningen, säger Salah Omar.

Konstutställningen ska pågå i Konstkällaren i Kalmar i fem dagar. Salah Omar säger att pengarna ska gå till mat, varma kläder och medicin.

– De skadade är i akut behov av nödvändiga saker och på det sättet kan vi rädda liv, säger Najib Kamgar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.