En övergiven bensinstation med ett stort tak i orange och grönt, omgiven av avspärrningsband. En tom stol står på marken framför stationen, och i bakgrunden syns en vit transportbil. Omgivningen har träd med höstfärger och en grå, molnig himmel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hela taket på bensinstationen lutar, men enligt företrädare för Preem ska det inte föreligga någon rasrisk Foto: Keith Foster/SVT

Lastbil körde in i taket på bensinstation i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Den obemannade bensinmacken på Rådjursvägen i Växjö är avstängd och avspärrad efter att en lastbil kört in i taket.

Det var vid 20-tiden på torsdagen som en lastbil körde in sitt släp i bensinstationens tak.

– Platsen är avspärrad och vi har personal på plats som fortsätter att undersöka vilket jobb som behöver göras och ser till att obehöriga personer inte kan komma in på området, säger Preems presschef Mattias Holmqvist.

Skadan på bensinmacken har resulterat i att stolparna till taket är sneda och bränsleföretagets tekniker åkte till platsen för att bedöma om det fanns en risk för att taket skulle rasa.

Ingen rasrisk

– Det finns i nuläget ingen risk för ras. Det finns inte heller några läckor som riskerar miljöskador, säger Mattias Holmqvist vid åttatiden på fredagsmorgonen.

Enligt polisen finns det ingen brottsmisstanke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.