Södra cell, Mönsterås, arbetsplatsolycka

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var i byggnaden som syns på bilden som olyckan ska ha inträffat. Foto: SVT

En till sjukhus efter arbetsplatsolycka på bruket i Mönsterås

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern fördes till sjukhus efter en arbetsplatsolycka på bruket i Mönsterås under onsdagseftermiddagen.

Enligt trygghets- och larmcentralen handlar det om en man i 45-årsåldern som svetsat och en explosion inträffat. Larmet kom vid 14:20.

Enligt uppgifter till SVT från personer vi pratat med på platsen så ska explosionen ha skett i en av brukets kokare där det pågår underhållsarbeten. Explosionen ska ha hörts över området, enligt uppgifter till SVT.

– Ambulans och räddningstjänst är på plats för att ta hand om den skadade, säger Monika Carlströmmer, ledningsoperatör vid 14:30-tiden.

Polisen håller förhör på plats för att utreda omständigheterna. Händelsen rubriceras som arbetsplatsolycka. Personen fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget är i nuläget oklart.

– Vi ser väldigt allvarligt på det som har hänt, säkerheten är prio ett. Det är inom ett begränsat område som det har uppstått en smäll. Vi har avbrutit arbetet och utreder hur det kunde hända och vilka åtgärder vi behöver vidta, säger Karin Dernegård, platschef, efter händelsen.

Enligt polisen finns det i nuläget ingen misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.