• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Partiledare håller upp skyltar med ja och nej tryckt på.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ska politiker verkligen lägga sig i barnens skärmtider – och ska de förbjuda mobiler på grundskolan. Se när Lilla Aktuellts reporter Lizette Edfeldt frågar partiledarna. Foto: Åsa Wendel/SVT

Mobilförbud i skolan – Lilla Aktuellt frågar partiledarna

Publicerad

Ska elever i grundskolan få lov att sitta med mobiltelefonen på rasterna? Lilla Aktuellts reporter frågade partiledarna vad de tycker om mobilförbud i skolan – och i riksdagen.

Borde politiker lägga sig i barnens skärmtid – och ska de stoppa användningen av mobiltelefoner i skolan?

När riksdagen öppnades förra veckan, gav sig Lilla Aktuellts reporter Lizette Edfeldt ut för att söka svar bland partiledarna.

Se dem i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.