Parkeringsbot

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ovan hör du Mönsteråsbon Tommy Johansson förklara varför han anser att det inte behövs p-skivor i en liten ort som Mönsterås. Foto: Hamed Ubaidi/TT

Mönsterås kommun införde tidbegränsad parkering – böter väcker ilska hos invånarna

Publicerad

I somras införde Mönsterås kommun tidsbegränsad parkering i staden. Detta har fått invånare, som Tommy Johansson, att reagerat starkt.

– Det skapar bara bekymmer och folk blir irriterade, säger han.

60-årige Tommy Johansson har bott hela sitt liv i Mönsterås. Under de åren har han fått två parkeringsböter, båda under sommaren 2024.

– Det känns inte bra. Vi som har bott här i många år har klarat oss väldigt bra utan det. Jag upplever att det aldrig är fullt, vare sig på torget eller i centrum, säger Tommy Johansson.

I Facebookgruppen Mönsteråsgruppen har irritationen varit stor över att kommunen numera kräver en parkeringsskiva på flera platser som begränsar parkeringstiden till två timmar i taget.

– Det skapar bara bekymmer och folk blir irriterade, säger han.

Fri parkering utanför kommunhuset

Henrik Eriksson är samhällsbyggnadschef i Mönsterås. Han menar att detta är till för att gynna stans handel.

– Det finns absolut inga krav på att få in pengar.

Den enda platsen i centrala Mönsterås där det fortfarande är fritt att parkera utan p-skiva är utanför kommunhuset. Detta sticker extra i ögonen på Mönsteråsgruppens medlemmar då det uppfattas som att politikerna har en gräddfil.

Henrik Eriksson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon kan du höra Henrik Eriksson som är samhällsbyggnadschef på Mönsterås kommun möta kritiken från invånarna. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.