Foto: TT

”Det kunde ha gått riktigt illa”

Uppdaterad
Publicerad

Natten till idag stapplade en man in på en pizzeria, efter en händelse som polisen rubricerar som mordförsök.

Det var vid 02.30-tiden som mannen stapplade in på en pizzeria i Oskarshamn med skador som enligt polisen har orsakats utanför restaurangen.

Offret, som är i 25-årsåldern, hade flera sårskador i magtrakten och vittnen larmade polisen. Han fördes till sjukhus men ska inte ha fått livshotande skador.

– Han är inte så svårt skadad men det hade kunnat gått riktigt illa. Det handlar om stickskador på känsliga ställen, säger Kent Andersson, inre befäl hos polisen i Kalmar till SVT Nyheter Småland.

Fanns vittnen på plats

Enligt polisen tyder mycket på att det förekommit någon form av bråk utanför pizzerian.

Fanns det några vittnen till händelsen?

– Ja, det finns vittnen som berättar att de sett knuffar utdelas men ännu ingen som säger sig ha sett några stick, säger Kent Andersson.

Rubriceras som mordförsök

En anmälan om mordförsök har upprättats.

Vad säger den skadade själv om det som hänt?

– Det kan jag inte gå in på riktigt ännu. Kanske är det så att han känner till vem det är som skadat honom, men det är i så fall inget han berättat för oss ännu, säger Kent Andersson till SVT Nyheter Småland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.