En man anhållen misstänkt på sannolika skäl för mord efter att kvinnan hittats död i en lägenhet i Hultsfred är satt på fri fot. Foto: TT

Mordutredning om äldre kvinna i Hultsfred läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Enligt ett obduktionsprotokoll ska den 70-åriga kvinnan i Hultsfred ha dött till följd av en hjärnblödning.

– Troligtvis finns en naturlig förklaring till dödsfallet, säger kammaråklagare Linda Caneus till Vimmerby tidning.

I juni hittades en 70-årig kvinna död i sin lägenhet i Hultsfred. En man som befann sig i lägenheten anhölls misstänkt på sannolika skäl för mord.

Obduktion visar på hjärnblödning

Under sommaren har en mordutredning pågått och efter att obduktionsprotokollet presenterats beslutar åklagaren att lägga ner fallet och sätta den misstänkte mannen på fri fot, det rapporterar Vimmerby tidning.

Går ej att bevisa brott

Rättsläkarna som undersökte kroppen ska ha kommit fram till att dödsorsaken var hjärnblödning. Åklagaren gör bedömningen att det troligtvis finns en naturlig förklaring till dödsfallet.

– Jag lade ner förundersökningen direkt när jag fick det slutgiltiga protokollet, säger kammaråklagaren Linda Caneus till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.