Nanne Bergstrand om Kalmar FF och krisen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör förre guldtränaren Nanne Bergstrands råd till klubben. Foto: SVT/Bildbyrån

Nanne Bergstrands råd: Så kan Kalmar FF ta sig ur krisen

Publicerad

Kalmar FF ligger på nedflyttningsplats i den allsvenska tabellen. Snacket om kris i Kalmars fotbollslag är i full igång. SVT träffade tidigare guldtränaren Nanne Bergstrand som ger råd.

Kalmar FF ligger just nu på nedflyttningsplats med endast 16 poäng. Och en bra bit över halva allsvenskan är nu spelad. Det brukar krävas runt 30 poäng för att säkra ett allsvenskt kontrakt.

– Ligger man i botten av Allsvenskan och vet om att man haft motgångar, då är det viktigt att veta hur man hanterar de här motgångarna, säger Nanne Bergstrand.

Hur ska man lösa den här situationen tänker du själv?

– Det är de informella ledarna på planen som måste driva och in på och inte gå in i sig själva. Tränarna kan inte göra något på planen. De kan hjälpa till i halvtid, säger Bergstrand.

”Har gjort mitt”

Nanne Bergstrand har flest säsonger i Kalmar FF och har vunnit guld, det enda, i Kalmar FF:s historia. Men han har också hoppat in och räddat Kalmar från nedflyttning i kriser.

Du har en säsongsbiljett och följer matcherna nu, är det frustrerande?

– Direkt efter att jag slutat var jag frustrerad, men inte nu längre.

Så du blir inte sugen att ta över i Kalmar FF igen?

– Nej, jag har gjort mitt i den här branschen, säger Nanne Bergstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.