Jacob Trenskow övergår till nederländska klubben SC Heerenveen. Foto: Patric Söderström

Jacob Trenskow lämnar Kalmar FF: ”Tufft att säga hej då”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kom beskedet att Jacob Trenskow övergår till nederländska klubben SC Heerenveen, efter att ha spelat för Kalmar FF i ett drygt år.

Jacob Trenskow värvades från HB Köge i Danmark till Kalmar FF i juni 2023, och har därefter gjort åtta mål för laget.

– Det är tufft att säga hej då eftersom jag har varit så glad över att vara i Kalmar. Jag kommer verkligen vara KFF-supporter för alltid och följa lagets matcher, säger han i ett pressmeddelande.

Viktigt för föreningen

Sportchefen Jörgen Petersson menar på att försäljningen är viktig för föreningens möjlighet att utvecklas vidare.

– Vi ska heller inte glömma att Jacob kom som en fri spelare under sommaruppehållet 2023 från HB Köge, då med ambitionen om en anpassning till Allsvenskan under hösten 2023 för att på riktigt konkurrera och prestera 2024. Det har varit intensiva förhandlingar på kort tid och respektfullt från båda parter. Vi har nu landat i en försäljning som vi anser är det bästa för Kalmar FF. Samtidigt som det är en bra lösning för spelaren, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.