Skogen växer idag tät på Harald Sälls fastighet på gården utanför Braås i Kronobergs län. Det är mycket blandad ungskog, rönn, asp, sälg, ek och lite björk.
Tog nästan 15 år
Det här är på marken där det växte ståtliga tallar innan stormen Gudrun för 16 år sedan drog in med full kraft och möblerade om i skogen.
Harald Säll förstod direkt när han dagen efter stormen inspekterade skogen att det inträffade skulle förändra hans framtid för flera år framåt.
– Det tog nästan 15 år innan det här var över, och jag tänkte hur ska detta gå hur ska vi klara av detta?, säger Harald Säll idag.
Drabbade om stormen
Nu har det gjorts en dokumentärfilm om stormen. I filmen får vi träffa personer som på något sätt har påverkats av stormen. Det är Linnéuniversitetet som har gjort filmen.
Harald Säll har förutom i filmen även deltagit i att den blivit av och tankarna flyttas lätt tillbaka 16 år i tiden när han ser resultatet.
– Det jag tänker om filmen nu när den är klar och jag har sett den, är att jag tycker att den är fin.
Stormen Gudrun
Stormen Gudrun drog in över landet natten mellan den 8 och 9 januari 2005.
Stormen fällde mer skog i Sverige än någon annan känd storm. Nio människor dog i samband med ovädret.
Som mest var 730 000 abonnenter utan ström. En vecka efter stormen var fortfarande 50 000 hushåll strömlösa. Många fick vänta i flera veckor innan elen kom tillbaka.
Flera elbolag beslutade efter Gudrun för att gräva ner elkablarna.
Skogsstyrelsen uppskattade att stormen fällde omkring 200 miljoner träd – motsvarande 75 miljoner kubikmeter virke. Det är nästan en hel årsavverkning i Sverige.