Under de senaste åren har Christofer Johansson varit den drivande kraften på Eksgården i Gårdby. Med en kockutbildning från Grythyttan i Örebro län kommer Christofer från och med restaurangens nyöppning i mars att leda restaurangen.
– Det är en ansenlig antal år som paret Fransson har haft restaurangen. Det gör att det känns otroligt roligt att ha fått ta över efter dem, säger Christofer Johansson.
Erfarenhet från flera håll
Han har stor erfarenhet från både nationella och internationella restauranger, bland annat en trestjärnig restaurang i Napa Valley i USA och en restaurang i Köpenhamn. Siktet är nu att behålla den Guide Michelin-stjärna som restaurangen på Hotell Borgholm har.
– Vi har absolut ambitioner att behålla stjärnan och kanske till och med finslipa de kvalitéer vi har för att få möjlighet till ännu fler, säger Christofer Johansson.
Närproducerat är bäst
En stor del i Hotell Borgholms framgångar är leveransen av närproducerade råvaror. För Christofer Johansson är det en självklarhet att fortsätta med framgångsreceptet.
– Det kommer att vara en kärna av öländskt i produkten, med en förankring i det lokala. Jag gillar att jobba så nära leverantörerna som möjligt, så länge de har samma filosofi som vi, säger han.