Nytt antagningsrekord för Linnéuniversitetet

Publicerad

Drygt 31 500 studenter har antagits till Linnéuniversitetets utbildningar till hösten. Det är en ökning med elva procent jämfört med i fjol, och det innebär ett rekord för lärosätet.

Under fredagen kom antagningsbeskedet till 300 000 blivande studenter runt om i landet. 31 574 av dem har antagits till Linnéuniversitetet och det är 3000 fler studenter jämfört med förra hösten. 

– Vi är så klart väldigt glada över att vi fortsätter vara attraktiva, även om vi vet att orsaken till viss del är coronarelaterad, säger Peter Citron sektionschef för antagningen vid Linnéuniversitetets studerandeavdelning i ett pressmeddelande.

Fjärde störst i landet

Det nya antagningsrekordet placerar Linnéuniversitetet på en fjärde plats över flest antagna per lärosäte i Sverige. Bara Stockholm, Uppsala och Umeå universitet har fler antagna till höstterminen 2021. 

Enligt Universitets- och högskolerådets, UHR, statistik har totalt 308 985 studenter antagits till hösten på Sveriges lärosäten. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.